Βεντούζες. Μια αρχαία τεχνική με θαυμαστά αποτελέσματα

Βεντούζες
Οι βεντούζες είναι ειδικά διαμορφωμένα ποτήρια από γυαλί, ειδικό πλαστικό, μπαμπού ή σιλικόνη.
Τοποθετούνται στο δέρμα με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθεί κενό αέρος στο εσωτερικό τουςτους και να ανά σηκωθεί το δέρμα.
Αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ειδικών.

Τι είναι η θεραπεία με βεντούζες;


Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια πανάρχαια πρακτική που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και αποθεραπεία πολλών ασθενών που αναρρώνουν από τραυματισμό ή ασθένεια και να συμβάλει στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών τους.
Οι βεντούζες χρησιμοποιούνται ευρέως, για την ανακούφιση από τον οξύ ή χρόνιο πόνο που έχει προκληθεί είτε από τραυματισμούς στους βαθύτερους ιστούς του δέρματος και των μυών είτε από κακή στάση του σώματος.

Πώς αναβίωσε η τεχνική της βεντούζας;


Οι βεντούζες, καθώς ανασηκώνουν το δέρμα, έχουν τη μοναδική ικανότητα να λύνουν τους κόμπους και να αυξάνουν την ελαστικότητα των μυών.
Αυτήν την ιδιότητα άρχισαν να εκμεταλλεύονται οι μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες του κόσμου και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη θεραπεία για να βελτιώσουν τις επιδόσεις των αθλητών τους. 'Ετσι, οι βεντούζες, που με την εξέλιξη της ιατρικής είχαν καταχωνιαστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τους νέους γιατρούς, έκαναν πάλι θριαμβευτικά την εμφάνισή τους και μάλιστα σε σώματα διάσημων αθλητών και ηθοποιών.
Ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές που αγωνίστηκε με έντονα τα σημάδια από βεντούζα στην πλάτη και τους ώμους του είναι ο Michael Phelps. Ήταν η χρονιά που σάρωσε τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες και οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν σε όλον τον κόσμο.
Αρκετές από τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας σύγχρονης κολύμβησης της Κίνας είχαν επίσης έντονα τα σημάδια της βεντούζας στην πλάτη τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.
Το Χόλυγουντ επίσης υποδέχθηκε τη νέα "μόδα" με ανοιχτές αγκάλες. Αρκετές γυναίκες ηθοποιοί του Χόλυγουντ, φωτογραφήθηκαν πάνω στο κόκκινο χαλί με εξώπλατα φορέματα και τα σημάδια της βεντούζας στην πλάτη.
Η πανάρχαια αυτή μέθοδος θεραπείας επέστρεψε πανηγυρικά και έγινε ένα από τα νέα μας όπλα για την καταπολέμηση των μυοσκελετικών παθήσεων και όχι μόνο.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει η θεραπεία με βεντούζες;


Σύμφωνα με την International Therapy Association (ICTA), τα οφέλη της αρχαίας αυτής τεχνικής είναι:
  • Απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.
  • Μείωση του οιδήματος και του πόνου.
  • Λύση των συμφύσεων.
  • Τόνωση του δέρματος και του συνδετικού ιστού.
  • Βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας, ειδικά όταν υπάρχει βήχας, άσθμα και κρύωμα.

Η χρήση της βεντούζας στην περιοχή της πλάτης, σε συνδυασμό με τον Ιατρικό Βελονισμό δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στους χρόνιους πόνους της περιοχής αυτής. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται είναι πολύ μικρότερος από ότι αν εφαρμοστεί κάθε μέθοδος ξεχωριστά, τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια και ο ασθενής νιώθει ανακούφιση από την πρώτη ήδη εφαρμογή.
Στις μέρες μας, οι βεντούζες χρησιμοποιούνται και για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Εδώ η εφαρμογή τους πρέπει να γίνεται επιλεκτικά και με ιδιαίτερη προσοχή.
Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής.
Τα σημάδια που αφήνει στο δέρμα εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες.

savinakousloglou.gr/ventouzes

https://savinakousloglou.gr/ventouzes/


Από Σαββίνα Κουσλόγλου

Καλώς ήρθατε! Είμαι η Σαββίνα Κουσλόγλου και ασχολούμαι με τον Ιατρικό Βελονισμό. Η διάθεσή μου να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί σας στο κομμάτι της υγείας, της απώλειας βάρους και της υγιεινής διατροφής με ώθησε να φτιάξω αυτό το blog. Σας ευχαριστώ πολύ που το επισκεφτήκατε!
savinakousloglou.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ. Απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, ιδανική για:
  • Απώλεια Βάρους-Σύσφιξη-Κυτταρίτιδα
  • FaceLift-Εξομάλυνση ρυτίδων
  • Διακοπή καπνίσματος
  • Άγχος-Φοβίες
  • Οξύς και χρόνιος πόνος
savinakousloglou.gr
βελονισμός1

“Υπάρχει μόνο ένα σημαντικό άτομο στην κλινική μου – ο ασθενής” Φράση που έλεγε συχνά ο μεγάλος δ... Δείτε περισσότερα...

healthy food2

Ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η προστασία του οργανισμού από παθογόνους μικροοργαν... Δείτε περισσότερα...